Kleuters in beweging...

In Kleutertjes zitten niet stil! "Bewegingsopvoeding" is dan ook een mooi woord voor kleuterturnen. In onze ruime, gezellige kleuterturnzaal kunnen de kleuters naar hartelust "leren bewegen". Juf Peggy weet precies hoe dat moet!

Er is heel wat leuk materiaal aanwezig om bewegingen bij de kleuters uit te lokken: glijbaan, trampoline, mikspel, kegelspel, ballenbad, springtouwen, fietsen, dikke en dunne matten, klim- en klautertoestellen, schommeltoestellen, Zweedse banken, hoepels, linten en touwen, ballen, goals, ringen, stokken en buizen, springzakken, een reuzegrote relaxatiebal, enz.

   

Maar we kunnen ook turnen zonder materiaal! Dans- en ritmiekspelletjes, tikspelen, wedstrijdspelen, relaxatieoefeningen zoals voetreflex en yoga, bewegingsexpressie, enz. Allerlei activiteiten die doorheen het jaar aan bod komen en enorm in de smaak vallen bij groot en klein.

De jongste jaren wordt er heel wat aandacht besteed aan de motorische ontwikkeling van het jonge kind: bewegingsopvoeding is niet alleen "leren bewegen", maar ook "leren door te bewegen"!
 
terug naar sport