Onze ouderraad stelt zich voor...

Wij zijn een kleine ouderraad met een groot netwerk van losse medewerkers.
Wellicht heeft iedere ouderraad zo zijn eigen specifieke invulling. De onze proberen we hier voor u samen te vatten in 4 belangrijke pijlers.

1. Amusement
Dit vertaalt zich in activiteiten zoals: de kinderfuif, de dropping, de reuzepicknick. Kortom; dingen waarbij je andere ouders en de school beter leert kennen en waar je kinderen een heel jaar naar uitkijken. Activiteiten ook, die een beetje leven in het dorpsgevoel blazen en die de rest van het dorp af en toe wat meer bij de school betrekken.

2. Ondersteuning
De school helpen op momenten dat er te weinig helpende handen zijn, zoals: opdienen bij recepties, groenten snijden en afwassen op de schoolbarbecue, grime-stand op het schoolfeest, hulp op klusdagen...
Verder organiseren we samen met de ouderrraden van groot-Temse jaarlijks een interessante info-avond.

3. Brug tussen school en ouders
Twee van onze leden zitten in de schoolraad. Dit is een advies- en overlegmoment met directie, leerkrachten en de lokale gemeenschap. Het geeft ons de kans om schoolgebonden thema’s open en bespreekbaar te maken. Mogelijke agendapunten zijn de gezondheid van onze kinderen, (verkeers-)veiligheid, schoolkosten en actuele problemen rond opvoeding. Samen trachten we na te denken over een oplossing. Terugkoppeling gebeurt opnieuw via de ouderraad. Misschien is er niet voor ieder probleem meteen een oplossing, maar ze komen wel op de agenda en worden besproken. Wij denken dat het belangrijk is om gehoord te worden en een zo transparant mogelijke communicatie na te streven.

4. Geld inzamelen
Aangezien overheidssubsidies voor de school zelden volledig tegemoetkomen aan essentiële basisbehoeften qua infrastructuur en lesmateriaal, zamelen wij elk jaar geld in en komen zo aan een vrij groot bedrag. Uiteraard vloeit al dit geld terug naar de school. Ondertussen hebben we al een hele waslijst van zaken die het etiket "gesponsord door de Ouderraad" mogen dragen.

 

Zegt dit je wel iets?

 

Wij zijn steeds op zoek naar mensen die zich willen engageren! Ben je geďnteresseerd, aarzel dan niet om één van ons te contacteren. Je hoeft geen haantje de voorste te zijn of te bruisen van ideeën: iedereen kan wel iets doen in de ouderraad.
Er zijn immers twee types ouderraadleden:

  • zij die ongeveer 6x per jaar mee vergaderen en meestal helpen,

  • en zij die occasioneel meewerken en enkel per mail worden gevraagd voor concrete hulp tijdens onze activiteiten.

Je hoort het al! Als ouder kan je je zeker actief inzetten voor de school van je kinderen!  We komen altijd handen tekort én je leert de vader/moeder kennen van jouw kind zijn of haar beste vriendjes. Zo leeft de school. Jij als meehelpende ouder, ondersteunt de leefbaarheid van de school.

Ben je geďnteresseerd: laat het ons dan gerust weten: orsteendorp@gmail.com.


Namens de voltallige ouderraad
.

 

Meer foto's en affiches van verschillende activiteiten georganiseerd door de ouderraad zijn te bekijken in het album van de ouderraad op de openbare fotogalerij (PicasaTM ) van de school.

 

 

 

 

 

   

 

    

 

   

 

    

          
     

 

 

 

 

 

Ouderraad