Tweede kleuterklas

Qua klasinrichting bouwen we verder op de aanpak van de eerste kleuterklas. Ook hier vind je de gezellige leef- en speelhoeken. Het vrije spel blijft een belangrijk onderdeel, maar stilaan wordt er meer structuur geboden aan de kleuters.

In onze kleuterschool hanteren we een kindvolgsysteem, waardoor we alle nodige aspecten voor een brede en evenwichtige ontwikkeling aan bod kunnen laten komen. We volgen niet alleen vaardigheden en ontwikkeling, maar observeren ook of de kleuters zich goed voelen en betrokken zijn bij wat er in de klas gebeurt. Op die manier proberen we voor elk kind het gepaste aanbod te vinden.

De inhouden die aan bod komen, kunnen we onderbrengen in een aantal grote rubrieken:
oriŽntatie in de tijd, oriŽntatie in de ruimte, omgaan met de levende en niet-levende natuur,
omgaan met zichzelf en anderen, omgaan met materialen en technieken, wiskundige oriŽntatie.

1, 2, 3
weet je wat ik zie?
wakkere kleuters die gaan spelen,
een leuke klas, dus niet vervelen!

kijk je even mee...?

 

Dit is Monkie. Hij woont in onze klas en doet vaak heel gek. 's Morgens moeten we hem wakker maken, want anders slaapt hij de hťle dag!
Deze mooie stoel is voor het kindje van de dag, dat alle mooie klusjes mag klaren.
Weet jij al welke dag het is vandaag? Duw maar op de bel, en je ziet het wel!
Spelen, dat is reuzefijn! In de klas zijn zoveel speelhoekjes dat kiezen soms een beetje moeilijk wordt. Maar met het speelbord erbij lukt het wel!
Ben jij een echte knutselaar? Als je tekent, schildert, knipt of kleeft kun je de mooiste dingen maken! Onze kunstwerken nemen we mee naar huis in deze grote knutseltas...
Bewegen hoort er natuurlijk bij! Lopen, klimmen, kruipen, rollebollen... wie doet mee ?
Ssssst... we kijken naar de poppenkast. Straks komt de boze heks misschien tevoorschijn... of kabouter Rinkeltje... of de lieve toverfee!
De dag is nu bijna gedaan, de kalender staat al op "de maan". Zou je nog meer willen weten? Bezoek dan onze klas een keer, misschien zien we je dan wel weer...

 

terug naar klassen

terug naar kleuterpagina

 

naar klasalbum tweede kleuterklas